Mor lahanayı ince ince doğrayın. İnce dilimler halinde kesmek turşunun daha iyi fermente olmasını sağlar. Doğradığınız lahanaları geniş bir kaseye alın ve üzerine 2 yemek kaşığı tuzu ekleyin. Lahanaları ellerinizle yaklaşık 5-10 dakika kadar ovun. Lahananın suyunu salması ve yumuşaması gerekiyor. Bir tencerede 2 litre suyu kaynatın ve içine kalan 1 yemek kaşığı tuzu ekleyin. Tamamen eriyene kadar karıştırın ve soğumaya bırakın. Sarımsak dişlerini soyun ve hafifçe ezin. Sterilize edilmiş bir kavanozun tabanına sarımsak, kişniş tohumu, hardal tohumu ve defne yapraklarını yerleştirin. Üzerine ovulmuş lahanaları sıkıca yerleştirin. Aralarına isteğe bağlı olarak kırmızı biber dilimleri de ekleyebilirsiniz. Lahanaların üzerine soğumuş tuzlu suyu dökün. Lahanaların tamamen suyun altında kalmasını sağlayın. İsterseniz lahanaların üzerine bir ağırlık (temiz bir taş veya cam bir ağırlık) koyarak suyun altında kalmasını sağlayabilirsiniz.Kavanozun kapağını hava alacak şekilde kapatın ya da üzerini bezle örtüp lastikle sabitleyin. Turşuyu doğrudan güneş ışığı almayan, serin bir yerde saklayın. Her gün kavanozu kontrol edin ve oluşabilecek küf varsa temizleyin. Turşu, oda sıcaklığında 3-5 gün içinde fermente olmaya başlar. Fermentasyon süreci dış sıcaklığa bağlı olarak değişiklik gösterebilir.Mor lahana turşusu, istediğiniz zaman soğuk olarak servis edilebilir. Fermentasyon süreci tamamlandığında, turşuyu buzdolabında saklayarak ömrünü uzatabilirsiniz.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.