Sous Vide ve Yavaş Pişirme Nedir?

Sous Vide ve Yavaş Pişirme Nedir?

Sous Vide ve Yavaş Pişirme Nedir?

Fransız mutfağının pişirme tekniklerinden biri olan Sous Vide, havası alınmış ya da vakumlanmış anlamına gelmektedir. İlk olarak 1970'lerde Fransa'da Şef Georges Pralus tarafından geliştirilen Sous Vide, uzun zamandır dünyanın en iyi şeflerinin sırrı olmuştur, ancak son zamanlarda ev aşçılarının da kullanımına sunulmuştur. Evde pişirilen yemeklerden daha fazlasını isteyenlerin aşçılık tutkusu ve yenilikçiliğiyle hareket eden Sous Vide, harika ev aşçılarının gizli silahı haline geldi.   Sous Vide tekniği, suyu ısıtarak ve hazne içerisindeki su sıcaklığını eşit bir şekilde dağıtılmasıyla vakumlanmış yiyecekleri pişirme yöntemidir. Sous Vide pişirme tekniği hem profesyoneller hem de evde yemek yapanlar için vakumlama sayesinde yemek pişirme süresini azaltırken gıda israfını da en aza indirir.

Sous Vide Cihazı Nasıl Kullanılır?

Sous Vide cihazını kullanmak için fişe takmanız ve gerekli ısı ayarını yapmanız yeterlidir. Fişe taktığınız Sous Vide cihazınızı su haznesine kolaylıkla yerleştirebilirsiniz. Cihaz üzerinde yer alan tuşlar sayesinde kolaylıkla sizin için gerekli olan ısı ayarını yaparak kullanmaya başlayabilirsiniz.

Sous Vide Pişirme Tekniği

Sous Vide tekniğinde et, balık, sebze gibi yiyecekler, bir pişirme torbası ya da vakumlu poşetler içerisine konulur ve vakum makinesi yardımıyla poşet içerisindeki hava tamamen alınarak kapatılır. Bir tencere gibi ısıya dayanıklı mutfak gerecinin içerisine su doldurulur. Pişireceğiniz ürüne göre su sıcaklığını dilediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz. Vakumladığınız paketi size gerekli olan ayarda Sous Vide ile ısıttığınız suyun içine bırakabilirsiniz. Sous Vide sayesinde sıcaklığın eşit bir şekilde dağıldığı sıcak suda yiyeceğinizi mükemmel pişme kıvamına getirmiş olursunuz. Sous Vide ile zamanlamaya güvenmek yerine artık hassas sıcaklık kontrolüne güvenebilirsiniz. Çalıştırması oldukça kolay olan makineyi ihtiyacınız olan sıcaklıkta ayarlayın ve tıpkı ünlü şefler gibi yaptığınız mükemmel yemeklerin tadını çıkarın.

Sous Vide pişirme tekniğiyle kırmızı etlerinizi eşit sıcaklıkta yanmadan pişirebilirsiniz. Bir dana antrikotu vakumlu poşete aroma veren baharatlarla birlikte alın. Vakumlu poşetinizi vakumlama cihazında poşetiniz ete tam yapışıp tüm havadan arınana kadar vakumlayın. Sonra Sous Vide ile ısıttığınız su haznesine vakumlanmış poşetinizi koyun 64 derece pişirin. Sous Vide ile antrikotunuzun dışı ve içi aynı sıcaklıkta pişecektir. Sous Vide işlemi bittikten sonra buharda pişen etinizi ızgara tava ya da döküm tavada her iki yüzünü de birer dakika pişirin. Ünlü şeflerin tüm sırlarını yok etmiş oldunuz.

Ünlü şeflerin sırlarını yalnızca kırmızı etlerinizi değil tavuk, somon gibi beyaz et yemeklerinizi de pişirebilirsiniz. Vakumlama yöntemi ve Sous Vide’in buharda pişirme gücüyle hem sağlıklı hem de fit öğünler hazırlamanız mümkün hale geliyor. Bu harika yemekleri pişirebileceğiniz vakumlu poşetler, vakumlama cihazları, Sous Vide cihazına sahip olmak için web sitemizi ziyaret etmeniz yeterli olacaktır.

Etiketler: Sous Vide, Yavaş Pişirme
Ocak 14, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR