Safran ve Bademli Kuzu İncik

Safran ve Bademli Kuzu İncik

Safran ve Bademli Kuzu İncik

Klasik Osmanlı mutfağından ilham alan bu tarif, aromatik safran ve badem ile zenginleştirilmiş enfes bir ana yemek.

Malzemeler:

2 adet kuzu incik

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 soğan (ince doğranmış)

2 diş sarımsak (doğranmış)

1 çay kaşığı safran (ılık su içinde çözdürülmüş)

1 çay kaşığı tarçın

1 çay kaşığı kimyon

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı tuz

1 su bardağı et suyu

10-12 adet badem (kabuksuz, hafif kavrulmuş)

5-6 adet kuru kayısı (isteğe bağlı, tatlı bir denge için)

Hazırlık:

Kuzu incikleri tuz, karabiber ve kimyon ile ovun.

Geniş bir tencerede zeytinyağı ile incikleri mühürleyin.

Soğan ve sarımsağı ekleyerek kavurun.

Et suyunu, çözdürülmüş safranı, tarçını ve kuru kayısıyı ekleyin.

Kısık ateşte 1,5-2 saat boyunca pişirin.

Servis ederken üzerine bademleri serpiştirerek sunun.

Yanında ince bulgur pilavı veya fırınlanmış sebzelerle servis edebilirsiniz.

Etiketler: çorba, incik
Mart 11, 2025
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR